Innoveren tegen Corona: VOKA ondersteunt de Coronatafel

Innoveren tegen Corona: VOKA ondersteunt de Coronatafel

Het magazine Ondernemers van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA (Vlaamse Ondernemers Kamers Alliantie), brengt in het nummer van mei omtrent ‘Innovatie en digitalisatie’ de coronatafel onder de aandacht.

Eind maart kreeg het plots de nodige media-aandacht: ventilatie en luchtreiniging zijn een belangrijke remedie in de strijd tegen corona. Een aspect dat lang niet of onderbelicht werd. Tot grote ergernis van mensen als professor bouwfysica Bert Blocken (KUL/TU Eindhoven) die onderzoek doet naar de verspreiding van aerosolen – minuscule druppeltjes die we uitademen en die zich in een ruimte kunnen ophopen. Voor Pascal Mannekens, CEO van Bedking Ergopolis was dat niets nieuws: als slaapexpert kent hij het belang van luchtkwaliteit voor de gezondheid. Zijn inventief antwoord op de pandemie: de ‘coronatafel’.


Luchtreinigers en coronatafels met HEPA 13 – HEPA 14 filtratie zijn belangrijke hulpmiddelen in de aërogene strijd tegen o.a. bacteriën en virussen zoals COVID-19. Het concept is gepatenteerd, de productie is van start gegaan en binnenkort staan de eerste tafels in de horeca, kantoren, dokterskabinetten en bij mensen thuis.

Lees het volledige artikel op de site van VOKA: Innoveren tegen Corona
Verdere informatie over onze innovatieve oplossingen voor particulieren, vrije beroepers en bedrijven vind je op www.coronatafel.be en in onze toonzaal.