Luchtreiniging

Gezond ademen, gezond slapen, gezond leven
Verwijder schadelijke stoffen en virussen, ook COVID-19

Beter ademen, beter slapen, beter leven

De nieuwe generatie luchtreinigers met antivirale coatings en HEPA filtratie is nu beschikbaar. Deze toestellen verwijderen verschillende soorten vervuiling uit je huis, zoals virussen, bacteriën, schimmels en ongewenste geuren. Zuivere lucht is een essentieel onderdeel van een gezond binnenklimaat, niet alleen in de slaapkamer maar ook in de keuken, badkamer, leefruimte en werkruimte.

Luchtreiniging tegen het Coronavirus / COVID-19

Ventilatiemanagement en dan in het bijzonder luchtreiniging is in de strijd tegen Covid-19 de derde pijler in de globale ontsmettingsstrategie, naast handhygiëne, oppervlaktereiniging en beschermende kledij /mondmaskers. Gezien de airborne transmissie van virussen is een goede ventilatiestrategie een zeer belangrijke maatregel in de strijd tegen viruspandemieën. (MERS, SARS, Influenza...)

De drie meest toegepaste luchtreinigingstechnieken zijn:

  • luchtfiltratie via HEPA filters
  • bipolaire luchtionisatie
  • gebruik van UV-C- straling

De Hoge Gezondheidsraad in België publiceerde hieromtrent in mei 2020 twee belangrijke adviesdocumenten:

De mobiele luchtreinigers van Aeris zijn opgenomen in de lijst van gecontroleerde en toegestane ventilatiezuiveringsproducten tegen Covid-19. Deze lijst is geregistreerd volgens Ministrieel Besluit Numac:2021041483 (Kabinet Frank Vandenbroucke) en wordt samengesteld door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Daarmee zijn de toestellen officieel goedgekeurd als efficiënte hulpmiddelen in de strijd tegen Covid-19.

Federale Overheidsdienst Volksgezondheid

Brochure Aeris luchtzuiveraar

 

Luchtreinigers tegen Coronavirus

Onze ergonomische producten