De Coronatafel

De Coronatafel is de geregistreerde naam van een gepatenteerd tafelconcept met ingebouwde luchtreinigingstechnologie en werd ontwikkeld als bijkomend preventief gezondheidsproduct in de strijd tegen Covid-19.

Zitten, luisteren, praten, eten en alle andere ‘tafelactiviteiten’ aan coronatafels bevorderen eveneens de menselijke interactie, het mentaal welzijn en de algemene gezondheid.

Adem gezonde lucht en leef langer!

Een coronatafel bestaat uit drie onderdelen:

  • de tafel
  • een ingebouwde luchtreiniger, gecertificeerd door de FOD Volksgezondheid en opgenomen in de lijst met gecontroleerde ventilatiezuiveringstoestellen tegen COVID-19
  • de nodige montagestukken

 

Meer info op www.coronatafel.be

 

luchtreinigers
KMOinsider artikel

Innovatieve luchtreiniging

Bij de ontwikkeling van de Coronatafel werden wetenschappelijke inzichten gebruikt vanuit diverse invalshoeken waaronder klimaat, bouwfysica – aërodynamica , mentale en lichamelijke gezondheid.

Het concept is gebaseerd op verdringingsventilatie waarbij vanuit lagere luchtzones lucht wordt aangezogen via een ingebouwde luchtreiniger. De lucht passeert de filters waardoor er ter hoogte van het tafelblad in de onmiddellijke ademzone van de mensen zuivere lucht wordt uitgeblazen. Luchtreinigers garanderen een maximaal gezondheidsrendement in een zone van 10m2 rond het toestel.

Luchtreinigers met HEPA 13 filter worden ook gebruikt in ziekenhuizen als preventieve maatregel om verdere verspreiding van aërogene viruspartikels te verminderen. Ze beschermen zowel patiënt als zorgverlener.

Het plaatsen van luchtreinigers tussen mensen zorgt eveneens voor de afbuiging van de potentieel besmettelijke ademwolken naar hogere luchtlagen.

 

Coronatafel luchtfilter rond 6 personen Coronatafel vierkant, luchtreiniger Coronatafel detail, plant, luchtreiniger Coronatafel rond vintage, luchtreiniger

 

Collecties en modellen

De eerste collecties en modellen van de coronatafels zagen het daglicht op 1 september 2020. Ze werden gedoopt en kregen de naam Erika. Erika tafels zijn organisch van vorm en staan symbool voor dialoog, consensus, daadkracht en vrijheid. Elke tafel is uniek en kan op aanvraag gepersonaliseerd worden.

Heb je een vraag omtrent coronatafels – wens je een speciaal ontwerp – wens je een tafel voor 2, 4, 6 of meerdere personen – voor thuis, kantoor of medisch kabinet – neem dan even contact op.

 

Bezoek ons of neem contact op ›

Onze ergonomische producten